Cesto:
1 vanilínový cukor, 200 g kryštálového cukru, 5 žĺtkov, 8 PL horúcej vody, 200 g polohrubej múky, 1/2 KL kypriaceho prášku do pečiva, 100 g mletých orechov, sneh z 5 bielkov
Na ozdobenie:
200 g práškového cukru, 4-5 PL vody, tmavá poleva, 50 g nasekaných orechov
Postup:
Žĺtky, cukor, vanilínový cukor a vodu vyšľaháme na hustú penu. Múku, kypriaci prášok a orechy premiešame a vyšľaháme na penu. Zľahka vmiešame sneh z bielkov. Hladké cesto vylejeme do vymazaného a múkou vysypaného plechu, uhladíme a pečieme v predhriatej rúre pri 180°C asi 20-25 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
Z práškového cukru a vody vymiešame hladkú hmotu a roztrieme na koláč. Nožíkom naznačíme ako budeme koláč krájať. Do stredu každého kúsku nasypeme trochu orechov. Tmavú polevu pripravíme podľa návodu a ozdobíme múčnik. Necháme stuhnúť a pokrájame tak, aby ozdoba bola v strede porcie.