Suroviny:
500 g bravčového stehna, 2 lyžice sójovej omáčky, 2 lyžice oleja, mleté čierne korenie, drvený tymian, 2 cibule, 1 jablko, 1 červená paprika, ¼ l bieleho vína, soľ, 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
Postup:
Mäso nakrájame na kocky. Sójovú omáčku rozhabarkujeme s olejom, pridáme čierne korenie, tymian, premiešame s maslom a necháme odležať.
Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno. Na panvici opečieme cibuľu dozlatista, pridáme mäso a za stáleho obracania zmes 2 minúty opekáme. Prilejeme víno a pri miernej teplote dusíme 10 minút.
Jablko očistíme, zbavíme jadrovníka a rozkrájame na malé kocky. Papriku rozštvrtíme, vyberieme jadrovník, nakrájame na tenké pásiky. Nakrájané jablko pridáme k mäsu asi 5 minút pred dovarením. Paprika sa nesmie rozvariť, iba zmäknúť. Osolíme, premiešame a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s ryžou a pečenými rajčinami s bylinkovým maslom.