Suroviny:
1 konzerva tuniaka v oleji, 1 cibuľa, 2 cibuľky, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, 2 lyžice strúhaného syra, 250 g zemiakov uvarených v šupke, 2 lyžičky Solamylu, soľ, mleté čierne korenie, 1 PL pokrájanej pažítky, šalát
Postup:
Konzervu tuniaka scedíme, dáme do misky a postláčame vidličkou. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu s kolieskami cibuľky a tenké plátky cesnaku. Vmiešame rozšľahané vajce, najemno postrúhané vychladnuté zemiaky, nadrobno posekanú pažítku a strúhaný syr. Podľa chuti osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a zahustíme Solamylom. Vyformujeme karbonátky a vypražíme ich v panvici na rozpálenom oleji z obidvoch strán. Po vypražení ozdobíme šalátom a kolieskami cibuľky.