Hmota:
200 g pražených mandľových rezančekov, 1 balík Decor polevy tmavej
Krém:
100 ml smotany na šľahanie, 150 g bielej čokolády, 50 g mliečnej čokolády, 80 g masla, 3 PL čokoládového likéru
Na ozdobenie:
1/2 balíčka Decor polevy tmavej, niekoľko pražených plátkov mandlí
Postup:
Polevu pripravíme podľa návodu na obale. Do rozohriatej polevy nasypeme mandľové rezančeky, dobre premiešame a lyžicou tvarujeme malé ploché kôpky, ktoré kladieme na papier na pečenie. Necháme stuhnúť.
Smotanu na šľahanie prevaríme a odstavíme zo sporáka. Čokoládu polámeme na malé kúsky, pridáme k smotane a vymiešame do hladkej hmoty. Vmiešame maslo a necháme ho úplne rozpustiť. Za častého miešania necháme krém vychladnúť. Pridáme likér a zamiešame.
Hmotu krátko vymiešame ručne metličkou do peny a naplníme do cukrárskeho vrecka so stredne veľkým otvorom v tvare hviezdičky. Na mandľové kôpky nastriekame hmotu podľa obrázka a dáme stuhnúť do chladničky.
Niektoré kopčeky namočíme v poleve a posypeme mandľovými plátkami. Skladujeme v chladničke v uzavretej nádobe.