Suroviny:
800 g zemiakov, soľ, 3 veľké cibule, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice masla, ½ lyžice hladkej múky, 250 ml tmavého piva, soľ, mleté biele korenie, 1 lyžička rasce, 1 lyžička sušeného tymianu, 100 g syra na strúhanie, tuk, mletá paprika
Postup:
Zemiaky umyjeme, uvaríme, scedíme a necháme vychladnúť. Cibule ošúpeme a pokrájame na kolieska, cesnak posekáme nadrobno. V panvici zohrejeme maslo a cibuľu s cesnakom a opražíme dosklovita. Poprášime múkou a krátko opražíme. Potom prilejeme pivo a varíme asi 5 minút. Omáčku osolíme a ochutíme rascou aj tymianom.
Zapekaciu misu potrieme tukom. Ošúpané zemiaky pokrájame na kolieska hrubé asi 1 cm a poukladáme do zapekacej misy. Na ne dáme cibuľu a posypeme nastrúhaným syrom.
Pečieme v predhriatej rúre pri 200 oC asi 30 minút, kým sa syr neroztopí a nesfarbí dohneda. Nakoniec posypeme mletou paprikou.