Cesto:
300 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 80 g masla, 1 vajce, 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva, 2 – 4 lyžice mlieka
Plnka:
4 dl mlieka, 1 Zlatý klas, 2 žĺtky, 50 g masla, 300 g mäkkého tvarohu, 2 bielky, 2 vanilínové cukry, 100 g krupicového cukru, 100 g práškového cukru, 3 lyžice maizeny, 450 g vykôstkovaných čerešní
Postup:
Múku zmiešame s práškovým cukrom, práškom do pečiva, pridáme vajce, maslo, mlieko a všetko spracujeme. Vypracované cesto dáme na 30 minút do chladničky. Po odležaní dve tretiny rozvaľkáme na pomúčenej doske do okrúhleho tvaru, vyplníme ním dno aj boky vymastenej a múkou vysypanej formy.
Z mlieka, žĺtkov a zo Zlatého klasu uvaríme puding a necháme ho vychladnúť. Tvaroh vymiešame s vanilínovým cukrom, práškovým cukrom a maslom. Z bielkov a krupicového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Do vychladnutého pudingu pridáme vymiešaný tvaroh, vyšľahaný tuhý sneh z bielkov, maizenu a spolu premiešame.
Na cesto dáme pudingovú plnku a vykôstkované čerešne. Zvyšnú časť cesta rozvaľkáme, pokrájame na mriežky, poukladáme ich na povrch plnky a okraje pritlačíme. Pečieme vo vyhriatej rúre dozlatista. Keď vychladne, pokrájame, posypeme práškovým cukrom a ozdobíme lístkami mäty.