Suroviny:
25 g droždia, 360 g hladkej múky, 2 vajcia, 80 g masla, 180 ml mlieka, 30 g mandľových lupienkov, 1 pohár zaváraných marhúľ, 2 lyžice práškového cukru, štipka soli, 2 lyžice kryštálového cukru, 1 vajce na potretie
Postup:
Droždie rozpustené vo vlažnom mlieku s trochou cukru a so štipkou soli necháme vykysnúť. Vajcia, hladkú múku, maslo, zvyšný práškový cukor a vykysnutý kvások vymiešame na hladké cesto a necháme ho 20 minút nakysnúť na teplom mieste. Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Poukladáme naň pokrájané marhule a zvinieme. Dáme na plech vyložený papierom na pečenie alebo do srnčieho chrbta a necháme 10 minút podkysnúť. Potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme mandľovými lupienkami a upečieme vo vyhriatej rúre.