Suroviny:
800 g teľacej obličky na roládu, 300 g teľacích obličiek očistených a pokrájaných, 1 lyžička soli, ½ lyžičky bieleho korenia, 2 cibule, 50 g šampiňónov, ¼ l vývaru, 3 lyžice oleja, 1/8 suchého bieleho vína, 1 lyžica hladkej múky, 4 lyžice smotany
Postup:
Mäso osolíme a okoreníme, uložíme naň obličky a zrolujeme. Zviažeme niťami. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na drobné kocky. Huby sparíme v horúcom vývare.
Roládu opražíme v panvici na oleji. Pridáme cibuľu a krátko opražíme do zlatista. Pridáme šampiňóny a víno.
Znížime teplotu, mäso dusíme 80 minút, občas podlejeme a obrátime. Potom nite odstránime a mäso udržiavame v mise teplé.
Smotanu a múku rozhabarkujeme, pridáme precedenú šťavu. Omáčku za stáleho miešania krátko povaríme a ochutíme. Mäso nakrájame a obložíme zeleninou, omáčku podávame zvlášť.