Suroviny:
1 veľký marhuľový kompót, 120 g zmäknutého masla, 70 g hnedého cukru, 125 g práškového cukru, 2 vajcia, 180 g polohrubej múky, 2 lyžičky kypriaceho prášku
Postup:
Marhule dáme odkvapkať. Šťavu prevaríme, budeme jej potrebovať 8 lyžíc. Tortovú formu vymastíme 70 g masla, jej dno vysypeme hnedým cukrom, vyložíme marhuľami a chladíme.
Miešaním speníme 50 g masla a cukru. Vajcia vmiešavame po jednom. Zmiešame múku a kypriaci prášok, pridávame striedavo so šťavou. Cesto nalejeme na marhule a uhladíme. Pečieme v predhriatej rúre pri 175 oC asi 45 minút.
Koláč preklopíme na koláčovú mriežku. Po desiatich minútach vyberieme z formy, pretože neskôr by sa koláč prilepil na dno.