Suroviny:
700 g kuracích pŕs, 1 strúčik cesnaku, 2 cm čerstvého ďumbierového koreňa, 75 g sezamových semienok, 1 lyžica tekutého medu, 1 lyžica sójovej omáčky, 3 lyžice oleja, mleté čierne korenie, 1 zväzok mladých cibuliek
Postup:
Kuracie mäso pokrájame na kocky s hranou asi 2 cm. Cesnak aj ďumbier ošúpeme a pokrájame nahrubo. V miske dôkladne rozmiešame cesnak, ďumbier, sezamové semienka, med a sójovú omáčku, pridáme 1 lyžicu oleja a mleté čierne korenie. Nakrájané mäso vložíme do marinády, premiešame, prikryjeme a v chladničke necháme 2 hodiny odležať. Mladé cibuľky očistíme a pokrájame najemno aj so svetlozelenou časťou. V panvici alebo vo woku rozohrejeme zvyšný olej a pri vysokej teplote za stáleho miešania prudko opečieme kúsky mäsa z marinády. Pridáme asi 50 ml vody, prikryjeme a pri nízkej teplote dusíme ešte asi 5 minút. Kúsky mäsa pred podávaním ešte ochutíme trochou medu, rozmiešaného v sójovej omáčke. Nakoniec mäso posypeme mladými cibuľkami a podávame.