Suroviny:
180 g masla, 200 g práškového cukru, 200 hladkej múky, 3 vajcia, 3 lyžice sladkej smotany, 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva, 70 g bielej čokolády
Na posypanie cesta:
60 g tmavej čokolády, 1 až 2 lyžice krupicového cukru, 60 g olúpaných mandlí, 30 g pistácií
Postup:
Vymiešame maslo, žĺtky a cukor. Prilejeme smotanu na varenie, vmiešame kúsky bielej čokolády, prisypeme múku, vyšľahaný tuhý sneh z bielkov a spolu premiešame. Cesto rovnomerne roztrieme na menší, vymastený a múkou vysypaný plech. Jeho povrch posypeme nastrúhanou tmavou čokoládou, cukrom, mandľami a pistáciami. Pečieme pri teplote 170 oC asi 40 až 50 minút.