Suroviny:
600 g bravčovej sviečkovice, soľ, mäsový vývar, mleté čierne korenie, vegeta, 3 strúčiky cesnaku, olej, 250 ml smotany na varenie, petržlenová vňať, 1 lyžička nastrúhaného chrenu, vaječné halušky, hladká múka
Postup:
Bravčovú sviečkovicu osolíme, posypeme mletým čiernym korením, ochutíme vegetou a opečieme v panvici na oleji zo všetkých strán. Mäso vyberieme a vo výpeku opečieme prelisované strúčiky cesnaku. Vložíme späť opečené mäso, podlejeme teplým mäsovým vývarom, prikryjeme pokrievkou a udusíme domäkka. Uvarené mäso pokrájame na plátky, do šťavy prilejeme smotanu na varenie, nadrobno posekanú petržlenovú vňať, nastrúhaný chren a zahustíme hladkou múkou. Podávame s vaječnými haluškami.