Cesto:
250 g mletých mandlí, 250 g práškového cukru, 4 vajcia, 12 žĺtkov, 1 lyžica sladkého bylinkového likéru, 100 g polohrubej múky, 100 g škrobovej múčky
Poleva:
4 lyžice sladkého bylinkového likéru, 50 g marhuľového džemu, 100 g sekaných opražených mandlí, 250 g práškového cukru, 3 lyžice horúcej vody, 100 g pistácií alebo vlašských orechov
Postup:
Z mandlí, cukru, dvoch celých vajec a 12 žĺtkov vyšľaháme cesto. Pridáme posledné dve vajcia a likér, primiešame múku a škrobovú múčku. Väčší plech vymastíme, vysypeme múkou a roztrieme naň cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 oC asi 40 minút. Koláč vyklopíme a necháme vychladnúť. Potom ho pokvapkáme likérom a potrieme džemom. Z cukru a vody vymiešame hladkú polevu a potrieme ňou koláč. Ozdobíme posekanými pistáciami alebo vlašskými orechmi. Polevu necháme stuhnúť.