Suroviny:
4 filety z morskej ryby, 1 citrón, soľ, mleté korenie, 2 lyžice masla, 2 paradajky, 2 šampiňóny, 1 cukina, 1 pór, 100 g eidamu, 150 ml smotany, 2 lyžice vňate
Postup:
Rybie filety opláchneme a osušíme. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme lyžicu masla a filety z oboch strán dozlatista opečieme. Zvyšným maslom zľahka vymastíme zapekaciu misu. Paradajky, šampiňóny, cukinu a pór nakrájame na menšie kúsky a dáme ich na dno zapekacej misy. Na ne potom položíme dozlatista opečené rybie filety. Syr nastrúhame a potom ho premiešame so smotanou. Pridáme nasekanú zelenú vňať a zmesou prelejeme rybie filety. Zapekaciu misu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 oC asi 25 minút. Hotovú rybu ozdobíme citrónom a podávame s varenými zemiakmi.