Suroviny:
4 vajcia, 80 g masla, soľ, mleté korenie, 100 g anglickej slaniny, 100 g údeného mäsa, 100 g sladkokyslých uhoriek, 800 g teľacieho stehna, 4 lyžice oleja, 2 lyžice hladkej múky, vňať na ozdobenie
Postup:
Do misky rozbijeme štyri vajcia a rozmiešame ich. Na panvici rozohrejeme lyžicu masla, vlejeme rozmiešané vajcia, osolíme a okoreníme. Za stáleho miešania pripravíme praženicu, ktorú potom necháme vychladnúť. Anglickú slaninu nakrájame na plátky, údene mäso a uhorky na kocky. Teľacie stehno rozrežeme na väčší plát a naklepeme. Mäso osolíme, okoreníme a poukladáme naň slaninu. Potrieme ju praženicou a posypeme kockami údeného mäsa a uhoriek. Pripravené mäso opatrne stočíme do rolády a pevne previažeme kuchynskou niťou. V panvici rozpálime olej a roládu zo všetkých strán opečieme. Potom ju podlejeme asi pollitrom vody, prikryjeme pokrievkou a pri miernej teplote dusíme asi 80 minút domäkka. Roládu vyberieme, šťavu vydusíme, zahustíme múkou a krátko orestujeme. Potom ju zalejeme vodou, rozmiešame a na miernom ohni varíme 15-20 minút. Potom ju zjemníme kúskom masla. Z mäsa odstránime nite a roládu nakrájame na plátky.