Cesto:
1 balíček tmavej polevy, 150 g zmäknutého masla alebo margarínu, 150 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, štipka soli, ½ KL mandľovej arómy, 3 vajcia, 150 g hladkej múky, 1 zarovnaná KL kypriaceho prášku do pečiva, 50 g mletých mandlí
Na ozdobenie:
1 balíček tmavej polevy, 1 zarovnaná KL kakaa, 150 g marcipánu, 1 balenie tubičiek na zdobenie, plátky mandlí
Postup:
Na prípravu cesta nastrúhame na hrubom strúhadle polevu. Maslo alebo margarín, cukor, vanilínový cukor, soľ a arómu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny, postupne po jednom pridávame vajcia. Zmiešame múku, kypriaci prášok, mandle, nastrúhanú polevu a zľahka vmiešame do vaječnej zmesi.
Cesto uhladíme do formy vyloženej papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 180 oC asi 50 minút. Po upečení necháme múčnik mierne vychladnúť a vyklopíme z formy.
Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale, múčnik polejeme a necháme stuhnúť. Preosiatym kakaom zafarbíme 120 g marcipánu a rozdelíme na 10 dielov. Z každého dielu vytvoríme guľôčku ako zajačiu hlavičku. Zo zvyšku marcipánu vymodelujeme mašličky. Hlavičky a mašličky ozdobíme tubičkami, vytvoríme ušká z plátkov mandlí. Tubičkou prilepíme hlavičky a mašličky na múčnik.