Prísady:
300 g hladkej múky, 200 g masla alebo Hery, 100 g práškového cukru, limetková kôra a šťava, štipka soli, 2-3 žĺtky, 2 balíčky vanilkového cukru
Orechová hmota:
200 g mletých vlašských orechov, 100 g marhuľovej marmelády, 50 g práškového cukru, 50 g drvených piškót, 1 bielok
Polky vlašských orechov na ozdobenie.
Postup:
Najprv si pripravíme orechovú náplň. Z uvedených surovín vymiešame pevnejšiu hmotu.Vypracujeme linecké cesto, necháme ho odstáť, rozvaľkáme na hrúbku 4 mm a vykrajujeme zúbkované kolieska. Do stredu každého kolieska dáme trochu orechovej hmoty a do nej vtlačíme polku vlašského orecha. Koláčiky rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 160°C asi 10 minút. Ďalej už nezdobíme.