Suroviny:
600 g bravčovej panenky (2 ks), 1 lyžica krupicového cukru, 40 g brandy, 60 g sušených sliviek, 60 g sušených hrušiek, soľ, mleté čierne korenie, 120 g nivy, 4 lyžice oleja, 2 cibule, 100 ml červeného vína
Postup:
V hrnci zmiešame 200 ml vody s cukrom a brandy a krátko v nej povaríme sušené ovocie. Potom hrniec odstavíme a ovocie necháme asi 30 minút marinovať.
Bravčové panenky umyjeme a osušíme. Pozdĺžne ich narežeme a rozložíme ako plát. Naklepeme ich, osolíme a okoreníme. Marinované ovocie zlejeme, nivu nakrájame na kúsky a oboje rozložíme do stredu mäsa. Voľné konce plátu preložíme cez náplň a roládu obviažeme niťou.
Na panvici rozpálime olej a roládu na ňom sprudka opečieme. Cibule ošúpeme a nakrájame na mesiačiky, dáme ich do zapekacej misy a položíme na ne opečenú roládu.
Mäso podlejeme vínom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 160°C asi 20 minút. Upečené mäso necháme pred porciovaním aspoň 10 minút oddýchnuť.
Podávame so zeleninovým šalátom a zemiakmi.