Suroviny:
90 g sušených sliviek, 30 g hrozienok, 150 ml smotany na šľahanie, 1 kypriaci prášok do perníka, 150 g hustej kyslej smotany, 3 vajcia, 300 g polohrubej múky, 1 vanilínový cukor, 140 g práškového cukru, 2 lyžice medu, 50 ml oleja, 2 lyžice rozpustenej čokoládovej polevy, 2 lyžice preosiateho kakaa
Poleva:
200 g rozpustenej čokoládovej polevy, 1 lyžice kakaa, mascarpone, 1 vanilínový cukor, lístky mäty
Postup:
Celé vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom. Pridáme olej, med, vychladnutú polevu, smotanu na šľahanie a kyslú smotanu vymiešanú s vanilínovým cukrom. Po lyžiciach prisýpame polohrubú múku s kypriacim práškom do perníka, nakoniec vmiešame preosiate kakao.
Sušené ovocie posekáme a vmiešame do cesta. Okrúhlu tortovú formu vymastíme, vysypeme, naplníme cestom a upečieme vo vyhriatej rúre.
Vychladnutú tortu polejeme rozpustenou čokoládovou polevou a necháme stuhnúť. Potom povrch torty posypeme preosiatym kakaom a pokrájame.
Mascarpone vymiešame s vanilínovým cukrom, na každý kúsok torty dáme kopček a ozdobíme lístkami mäty.