Suroviny:
2 stredne veľké cibule, 1 červená, žltá a zelená paprika, 4 rezy sviečkovice, 2 lyžice oleja, soľ, ½ lyžičky nahrubo drveného čierneho korenia, 4 lyžice mäsového vývaru, 1/2 lyžice posekanej petržlenovej vňate
Postup:
Cibuľu ošúpeme, rozpolíme a polovice pokrájame na pásiky. Papriky rozpolíme, zbavíme semien, umyjeme a necháme odkvapkať. Pokrájame ich na pásiky široké asi 1 cm.
Steaky položíme na pracovnú dosku a z oboch strán ich osušíme kuchynským papierom.Vo veľkej panvici s hrubým dnom silne rozohrejeme lyžicu oleja. Do nej vložíme steaky a z oboch strán ich prudko opražíme dohneda. Potom ich dopekáme pri strednej teplote asi 3 minúty. Výrazne ochutíme čiernym korením a osolíme. Udržiavame ich teplé na predhriatych tanieroch, kým si pripravíme zeleninu.
V panvici rozohrejeme zvyšný olej. Dáme doň cibuľu, papriky a pri strednej teplote pražíme asi 4 minúty, pričom ich stále obraciame. Potom pridáme vývar, petržlenovú vňať a všetko spoločne prehrejeme. Zeleninu naaranžujeme vedľa steakov a ihneď podávame.
Ako prílohu podávame dochrumkava opečené malé zemiaky.