Suroviny:
2 poháre alebo 2 konzervy marhúľ, 300 g zmäknutého masla alebo Hery, 150 g práškového cukru, 4 vajcia, 3 lyžice citrónovej šťavy, 300 g polohrubej múky, práškový cukor na posypanie
Postup:
Šťavu z marhúľ zlejeme a marhule dobre osušíme.Maslo alebo Heru dáme do misy, pridáme cukor, vajcia, citrónovú šťavu a múku. Rozšľaháme ručným šľahačom, potom zvýšime na najvyššiu rýchlosť a šľaháme 3 až 4 minúty dohladka.
Vymastíme plech, vysypeme ho hrubou múkou a nalejeme naň cesto. Stierkou uhladíme a poobkladáme marhuľami. Pečieme pri 175 oC približne 25 minút.
Ešte horúci koláč posypeme práškovým cukrom, dáme vychladnúť a až potom krájame na menšie kúsky.