Cesto:
400 g hladkej múky, 150 g práškového cukru, 150 g strúhaného kokosu, 1 vajce, 250 g Hery, štipka soli, citrónová kôra a šťava z 1 citrónu, vanilkový cukor
Ananásový krém:
125 g masla, 100 g práškového cukru, 2 žĺtky, 3 lyžice zaváraného ananásu, podľa chuti likér Piňa Colada
Ostatné suroviny:
rozpustená biela čokoláda, pásiky farebného sušeného ananásu na ozdobenie, farebné papierové košíčky
Postup:
Z uvedených surovín vypracujeme kokosové cesto, zabalíme ho do fólie a necháme v chladničke odležať. Potom ho rozvaľkáme na hrúbku 2 mm, povykrajujeme kolieska, vložíme ich do suchých formičiek na košíčky a pečieme 8 minút pri 170°C. Upečené vychladnuté košíčky vyklopíme z formičiek a vnútro vytrieme rozpustenou bielou čokoládou. Necháme stuhnúť a medzitým si pripravíme krém. Zmäknuté maslo, práškový cukor a žĺtky vyšľaháme do peny, pridáme odkvapkaný, nadrobno nasekaný ananás a podľa chuti likér. Pripravené košíčky naplníme krémom, uhladíme povrch, dáme do chladničky stuhnúť. Potom ich polejeme rozpustenou bielou čokoládou, ozdobíme pásikmi ananásu a dáme do papierových košíčkov.