Suroviny:
100 g čerstvých šampiňónov, 2 mladé cibuľky, 1 strúčik cesnaku, 4 rezy kuracích pŕs ( po 125 g), soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice oleja, ½ lyžičky sušeného tymianu, ½ lyžičky mletej sladkej papriky, 1 lyžička jedlého škrobu, 150 ml studeného kuracieho vývaru
Postup:
Šampiňóny očistíme a pokrájame na plátky. Mladú cibuľku očistíme, umyjeme a pokrájame na tenké kolieska. Cesnak ošúpeme a posekáme. Mäso umyjeme, utrieme, výrazne osolíme a okoreníme.V panvici rozohrejeme olej a v ňom pri vysokej teplote opražíme kuracie prsia dohneda z oboch strán. Znížime teplotu a mäso pražíme pri strednej až nižšej teplote asi 4 minúty z každej strany, kým nebude hotové. Mäso prikryjeme a udržiavame v teple. Do panvice dáme šampiňóny, mladú cibuľku, cesnak, tymian a papriku. Všetko pražíme pri strednej teplote a za stáleho miešania asi 3 minúty. Jedlý škrob vymiešame dohladka so 4 lyžicami kuracieho vývaru. Zvyšný vývar prilejeme k hubám a necháme zovrieť. Vmiešame pripravený jedlý škrob a znova prudko necháme zovrieť. Ochutíme čiernym korením a osolíme. Rezy potom upravíme na predhriate taniere a podávame s omáčkou. Ako príloha sa hodí ryža a zelená fazuľka.