Suroviny:
400 g ryže, soľ, 250 g šampiňónov, 250 g hlivy ustricovej, 40 ml olivového oleja, čerstvá bazalka, lístky zeleru stopkového, saturejka, 200 g mrazenej zeleninovej zmesi, 10 g vegety, 150 ml zelenino-vého vývaru, 1 hlávkový šalát
Postup:
Ryžu umyjeme a uvaríme v osolenej vode. Potom ju prepláchneme studenou vodou a precedíme. Šampiňóny a hlivu ustricovú očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Nakrájané huby zľahka orestujeme na rozpálenom olivovom oleji, pridáme nasekané bylinky, rozmrazenú zeleninovú zmes a znova orestujeme. Pridáme uvarenú ryžu, dochutíme soľou, vegetou, premiešame a zalejeme trochou zeleninového vývaru. Premiešame a podávame na listoch hlávkového šalátu. Ozdobíme čerstvými bylinkami.