Cesto:
1 hrnček polohrubej múky, pol hrnčeka krupicového cukru, polovica prášku do pečiva, pol hrnčeka mlieka, 6 lyžíc oleja, 1 celé vajce, 1 lyžica kakaa, 1 vanilínový cukor, 50 g rozpustenej mliečnej čokolády
Plnka:
500 g ricotty, 2 vanilínové cukry, šťava z polovice limety, 200 g práškového cukru, 2 vajcia, 50 g Zlatého klasu
Postup:
Múku, cukor, vanilínový cukor, mlieko, olej, kypriaci prášok, kakao a čokoládu dáme do misky a vymiešame. Cesto dáme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 19 cm.Riccotu vymiešame s vanilínovým cukrom, práškovým cukrom, limetovou šťavou, vajcami a so Zlatým klasom. Plnku dáme na cesto vo forme a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 oC 70 – 80 minút. Vychladnutú tortu polejeme citrónovou polevou a pokrájame.