Suroviny:
120 g mrazenej zelenej fazuľky, 800 g šalátových zemiakov, 4 vajcia, 2 mladé cibuľky, 1 zväzok reďkoviek, štipka mletého čierneho korenia, 1 PL dijonskej horčice, 2 PL olivového oleja, 1 stopka zeleru
Postup:
Fazuľku necháme rozmraziť. Zemiaky uvaríme v šupke. Vychladnuté ich ošúpeme, pokrájame na malé kocky a vložíme do šalátovej misy. Vajcia uvaríme natvrdo a rozkrojíme na štvrťky.
Rozmrazenú fazuľku uvaríme domäkka. Cibuľku na plátky. Cibuľku, reďkovku a fazuľku pridáme k zemiakom. Všetko ochutíme korením, soľou, horčicou, olivovým olejom a dobre premiešame.
Ak chceme mať šalát šťavnatejší, pridáme k nemu aj trocha vlažného zeleninového vývaru. Hotový šalát necháme vychladnúť v chladničke. Pri podávaní ho ozdobíme mesiačikmi vajíčok
a mladou zelerovou vňaťou.