Suroviny:
balíček mrazeného cesta na pizzu, 1 veľká konzerva paradajok, 1 strúčik cesnaku, 2 lyžičky sušených talianskych byliniek, soľ, mleté čierne korenie, 2 žlté papriky, 2 cukety, 1 mäsitá paradajka, 250 g šampiňónov, 2 lyžičky kapár, 100 g čiernych olív, 1 viazanička bazalky, 300 g mozzarelly, 1 lyžica olivového oleja
Postup:
Cesto rozmrazíme podľa návodu na obale, vyvaľkáme na doske a dáme na vymastený plech. Paradajky z konzervy dáme odkvapkať a pokrájame. Cesnak posekáme, premiešame s paradajkami, bylinkami a korením. Papriku zbavíme semienok a pokrájame na pásiky. Cukety zbavíme stopiek aj okvetia a pokrájame na plátky.
Paradajky sparíme a ošúpeme, zbavíme semienok aj vnútra a pokrájame. Huby utrieme vlhkou utierkou, očistíme a pokrájame na tenké plátky.
Rúru predhrejeme na 220 oC. Papriku okoreníme, zmiešame s kaparami a rozložíme na štvrtinu cesta. Cukety dáme na ďalšiu štvrtinu, okoreníme a obložíme polovicou olív.
Bazalku pokrájame nadrobno a zmiešame s paradajkami. Okoreníme a obložíme ďalšiu štvrtinu cesta. Huby a zvyšok olív poukladáme na poslednú štvrtinu cesta. Plátky mozzarelly rozložíme na celú plochu pizzy. Všetko pokvapkáme troškou oleja a pečieme 20 minút.