Suroviny:
4 malé cukety, 4 stredne veľké paradajky, 2 strúčiky cesnaku, 3 vetvičky rozmarínu, maslo na potretie formy, soľ, mleté čierne korenie, 1/8 l mlieka, 125 g smotanového syra, 150 g strúhaného syra gruyér, 1 lyžica olivového oleja
Postup:
Cukety očistíme, umyjeme a pozdĺžne pokrájame na tenké plátky. Paradajky sparíme, ošúpeme a pokrájame na plátky, hrubé asi ako prst. Cesnak ošúpeme a posekáme najemno. Ihličky rozmarínu otrháme zo stoniek a pokrájame nadrobno. Nízku zapekaciu formu potrieme maslom. Plátky cukiet a paradajok rozložíme do zapekacej formy šupinovým spôsobom. Medzi jednotlivé plátky nasypeme cesnak aj rozmarín, okoreníme a osolíme. Mlieko a smotanový syr rozšľaháme a nalejeme po obvode zapekacej formy. Posypeme syrom a pokvapkáme olejom. Formu vložíme do studenej rúry. Jedlo zapekáme pri teplote 200 oC asi 30 minút, kým sa syr neroztopí a jemne nezhnedne.