Suroviny:
2 červené papriky, 2 paradajky, 1 viazanička bazalky, 2 strúčiky cesnaku, 100 g goudy, 4 filety z kuracích pŕs, 2 lyžice olivového oleja alebo prečisteného masla, soľ, mleté biele korenie
Postup:
Rúru predhrejeme na 250 oC. Papriky umyjeme, pozdĺžne rozkrojíme a zbavíme semien. Rozložíme ich na plech vnútornou stranou dolu a vložíme do horúcej rúry (stupeň plynu 6, teplovzdušná rúra 230 oC), kde ich pečieme asi 20 minút, kým sa na šupke nevytvoria hnedé pľuzgiere. Teplotu znížime na 230 oC. Papriky vyberieme z rúry a necháme chvíľu prikryté odstáť. Potom ich ošúpeme a pokrájame na pásiky.
Paradajky sparíme vriacou vodou a chvíľu ich v nej necháme odstáť. Potom ich ochladíme studenou vodou, ošúpeme, zbavíme semien a pokrájame na kocky. Listy bazalky umyjeme a pokrájame najemno. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Syr pokrájame najprv na plátky a potom na rezančeky. Kuracie filety z oboch strán osolíme a okoreníme. V panvici rozohrejeme olej alebo prečistené maslo a mäso prudko opečieme z oboch strán. Opečené filety poukladáme do zapekacej misy.
Papriky, paradajky, bazalku, cesnak aj syr premiešame a podľa potreby dochutíme soľou a bielym korením. Mäso potrieme zmesou a v horúcej rúre (stupeň plynu 4-5, teplovzdušná rúra 200 oC) zapekáme asi 20 minút.