Suroviny:
1 kačica (1,5 kg), soľ, mleté biele korenie, 1 žemľa, 1 vajce, 1/8 l mlieka, 250 g sušených marhúľ, trochu mletej škorice, ¼ l vývaru, 2 lyžičky maizeny, 1 lyžica sekaných mandlí
Postup:
Kačicu umyjeme, osušíme, posolíme a okoreníme. Žemľu nakrájame na kocky a jemne navlhčíme mliekom. Marhule nakrájame na kocky, zmiešame so žemľou, vajcom a ochutíme škoricou. Kačicu naplníme plnkou a zašijeme. Počas pečenia ju občas podlievame vývarom.
Majzenu rozhabarkujeme v prebytočnom vývare alebo vo vode. Zmiešame s výpekom, necháme prejsť varom a ochutíme.
Mandle nasekáme na plátky, ktoré zľahka opražíme a pred podávaním nimi kačicu posypeme.