Suroviny:
1 sterilizovaná zelenina v sladkokyslom náleve, 3 zarovnané PL želatíny v prášku alebo 3 plátky želatíny v plátkoch, 75 ml nálevu po odkvapkaní zeleniny, 4 natvrdo uvarené vajcia, 1 menšia cibuľa, 250 ml tatárskej omáčky, 1 zarovnaná KL soli, ½ KL čierneho korenia, 1 PL octu
Postup:
Zeleninu necháme na sitku dobre odkvapkať. Želatínu necháme podľa návodu na obale napučať v 75 ml nálevu zo zeleniny. Zeleninu spolu s vajcami a cibuľou nakrájame na veľmi malé kúsky. Zmiešame s tatárskou omáčkou, osolíme a okoreníme. Pridáme napučanú želatínu a dochutíme octom.
Tekutú zmes nalejeme do formy vyloženej potravinárskou fóliou a necháme v chladničke minimálne 3 hodiny (najlepšie cez noc) stuhnúť.
Stuhnutú tlačenku vyklopíme, stiahneme fóliu a krájame. Podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom.