Cesto:
4 vajcia, 6 lyžíc práškového cukru, 6 lyžíc polohrubej múky, 40 g masla, 1 lyžica limetkovej šťavy
Plnka:
500 g jemného tvarohu, 120 g práškového cukru, 2 vanilínové cukry, 2 lyžičky cirónovej šťavy, 1 lyžica smotanového jogurtu, 3 plátky želatíny
Postup:
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a maslom. Pridáme limetkovú šťavu, polohrubú múku a z bielkov vyšľahaný tuhý sneh. Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech
a vo vyhriatej rúre upečieme.
Želatínu pripravíme podľa návodu. Tvaroh vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom. Pridáme citrónovú šťavu, smotanový jogurt, rozpustenú želatínu a premiešame.
Vychladnuté cesto pokvapkáme ovocnou šťavou, natrieme naň plnku a odložíme na pár hodín do chladničky. Po stuhnutí koláč pokrájame, ozdobíme čokoládovými srdiečkami a lístkami medovky.