Suroviny:
250 g šampiňónov, 2 lyžice masla, 2 lyžice hladkej múky, 1/8 l smotany, 1/8 bieleho vína, soľ, mleté biele korenie, 1 vajce, 8 plátkov varenej šunky (400 g), 2 malé paradajky, 75 g strúhaného ementálu, petržlen podľa chuti
Postup:
Šampiňóny nakrájané na plátky krátko opražíme na masle a vyberieme. Do rozohriateho tuku zamiešame múku, dolejeme biele víno a smotanu a uvaríme hustú omáčku. Odstavíme zo sporáka a ochutíme. Do hotovej omáčky vmiešame šampiňóny a rozhabarkujeme surové vajce. Plátky šunky položíme vedľa seba a rozdelíme na ne plnku. Zrolujeme do závitkov a vložíme do nádoby na zapekanie. Ozdobíme plátkami paradajok, mierne posolíme.
Paradajky a šunkové závitky posypeme syrom. Celé vložíme na horný rošt predhriatej rúry a zapekáme, kým sa syr neroztečie.