Cesto:
400 g hladkej múky, 150 g práškového cukru, 250 g margarínu, pol balíčka kypriaceho prášku do pečiva, 1 žĺtok, 1 vanilkový cukor, 3 lyžice kakaa, tuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu
Plnka:
700 – 900 g tvarohu, 250 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 lyžica zemiakového škrobu, 3 žĺtky, 4 bielky
Postup:
Zo surovín na cesto vypracujeme vláčne cesto, rozdelíme ho na dve časti a odložíme na 30 minút do chladničky. Na hrubšom strúhadle postrúhame na plech polovicu vychladeného cesta, aby bolo pokryté celé dno plechu.
V miske vymiešame tvaroh, práškový a vanilkový cukor, škrob, žĺtky a vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Plnku nanesieme rovnomerne na vrstvu cesta. Nastrúhame druhú časť cesta. Koláč pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 oC 35 – 40 minút.