Cesto:
300 g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok do pečiva, 160 g masla, 120 g práškového cukru, 1 vajce
Plnka:
250 g jemného tvarohu, 1 žĺtok, 40 g masla, 400 ml mlieka, 100 g práškového cukru, 1 a 1/2 balíčka Zlatého klasu, 2 lyžičky citrónovej šťavy, 1 lyžica mletej škorice, 2 lyžice hnedého cukru, 350 g očistených jabĺk
Postup:
Polohrubú múku zmiešame s kypriacim práškom, zmäknutým maslom, práškovým cukrom a vajcom. Vypracované cesto odložíme na 30 minút do chladničky.
Plnku pripravíme tak, že do mlieka dáme Zlatý klas a uvaríme puding. Vmiešame doň žĺtok vymiešaný s maslom a necháme vychladnúť. Po častiach vmiešame tvaroh vymiešaný s citrónovou šťavou a práškovým cukrom. Očistené jablká pokrájame na plátky, posypeme hnedým cukrom a mletou škoricou.
Odstáte cesto rozdelíme na dve časti. Jednu rozvaľkáme na pomúčenej doske a prenesieme do vymasteného, múkou vysypaného plechu. Na cesto rovnomerne rozotrieme tvarohovú plnku a na ňu dáme ochutené plátky jabĺk. Povrch posypeme nahrubo postrúhaným zvyšným cestom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 oC.