Suroviny: 200 g hrubej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, 30 g masla, 3 žĺtky, 250 g mäkkého tvarohu,2 balíčky vanilkového cukru, soľ, maslo na potretie, 60 g opraženej strúhanky, 60 g pražených mletých mandlí
Plnka:4 jablká, 50 g krupicového cukru, 50 g hrozienok, 30 g mletých vlašských orechov, štipka mletej škorice
Omáčka:250 g malín, 1 lyžica škrobu, 100 g krupicového cukru
4 porcie
Postup: Múku preosejeme s kypriacim práškom, pridáme rozpustené maslo, žĺtky, tvaroh, cukor a štipku soli. Vymiesime tuhšie cesto a necháme ho oddýchnuť prikryté utierkou. Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na kocky. Zmiešame s cukrom, hrozienkami, mletými orechmi a so škoricou. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, nakrájame na štvorce a naplníme jablkovou zmesou. Potom štvorce zabalíme a vytvoríme knedličky. Maliny podlejeme (ak sú mrazené nemusíme), posypeme cukrom a dáme variť. V troške vody rozmiešame škrob a postupne ho prilievame do vriacej zmesi, ale len toľko, aby sme získali mierne zahustenú omáčku. Za stáleho miešania ju krátko povaríme. Knedličky varíme v osolenej vode približne 8 minút. Po uvarení potrieme maslom a obalíme v zmesi mletých mandlí a opraženej strúhanky. Podávame s malinovou omáčkou.