Suroviny:
4 strúčiky cesnaku, 6 mladých cibuliek, 200 g tyčiniek surimi, 2 lyžice oleja, 350 g mletého bravčového mäsa, soľ, 3 – 5 lyžíc rybacej omáčky, drvené čierne korenie, 8 veľkých vajec, olej, čerstvá zelenina na ozdobu
Postup:
Cesnak a cibuľky očistíme a umyjeme. Štyri najdlhšie stonky vňate odrežeme a pozdĺžne rozpolíme, ostatné spolu s cesnakom najemno nasekáme. Tyčinky surimi opláchneme, osušíme a nakrájame na plátky.
V hlbšej panvici rozohrejeme olej a opečieme na ňom mäso. Pridáme nakrájané surimi, cibuľku a cesnak. Zmes ochutíme rybacou omáčkou, soľou a korením. Udržujeme ju v teple. Vajcia rozšľaháme a osolíme.
Na panvici upečieme 8 omeliet. Omelety naplníme mäsovou zmesou a vytvarujeme z nich mešce. Zviažeme ich sparenými prúžkami cibuľovej vňate. Mešce rozdelíme na taniere a ozdobíme čerstvou zeleninou. Môžeme ich podávať so sójovou alebo rybacou omáčkou.