Suroviny:
800 g teľacieho stehna, drvené biele korenie, 200 g sterilizovanej alebo čerstvej špargle, 1 zväzok jarnej cibuľky, 4 lyžice oleja, 1 cibuľa, soľ, 1 lyžica masla, 2 lyžičky hladkej múky, 300 ml smotany, 60 g nivy, petržlenová vňať
Postup:
Teľacie stehno nakrájame na rovnako veľké plátky po 80 g. Z oboch strán ich naklepeme, osolíme a okoreníme. Na mäso poukladáme špargľu a cibuľku, zvinieme ho a upevníme špáradlami.
V panvici rozpálime olej, závitky opečieme, podlejeme trochou vody a dusíme domäkka. Udržujeme v teple.
V inej panvici rozpustíme maslo, orestujeme na ňom nadrobno pokrájanú cibuľu, ktorú poprášime múkou a krátko opečieme. Svetlú zápražku zalejeme smotanou a povaríme. Do omáčky nastrúhame nivu a necháme ju rozpustiť. Ochutíme soľou a korením. Závitky na tanieroch podlejeme omáčkou a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Podávame s cestovinami.