Suroviny:
600 g teľacieho stehna, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice olivového oleja, 4 sardelky alebo 1 lyžica sardelovej pasty, 2 bobkové listy, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 250 ml bieleho vína, soľ, 100 g zelených olív, 1 lyžička citrónovej šťavy,mleté biele korenie
Postup:
Cibuľu a cesnak ošúpeme, cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak na tenké plátky. Mäso opláchneme, osušíme a nakrájame na pásiky. V panvici rozohrejeme olej a mäso na ňom prudko opečieme. Pridáme cibuľu, cesnak, pokrájané sardelky alebo sardelovú pastu, bobkové listy a paradajkový pretlak.
Do zmesi vlejeme polovicu bieleho vína, osolíme ju a krátko podusíme. Keď je mäso polomäkké, pridáme olivy a zmes za postupného prilievania vína dodusíme. Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením. Podávame s varenou ryžou.