Suroviny:
500 g mletého bravčového mäsa, 1 cibuľa, 1 zelerová vňať, 6 PL strúhanky, 1 vajce, 2 PL worcesterskej omáčky, 1 vetvička čerstvého tymianu, soľ, mleté čierne korenie, 120 g slaniny
Postup:
Cibuľu olúpeme, zelerovú vňať opláchneme a všetko rozmixujeme so strúhankou najemno. Zmes dáme do misy, pridáme mleté mäso, vajce, worcesterskú omáčku, tymian. Dochutíme soľou, korením a premiešame.
Špajdle namočíme do vody, aby pri grilovaní nehoreli. Z mletého mäsa vytvarujeme navlhčenými rukami valčeky. Napichneme ich na špajdle a obtočíme plátkom slaniny.
Špízy položíme na rozpálený gril, opekáme zo všetkých strán celkovo asi 8 minút. Podávame s grilovanými zemiakmi a so zeleninou.