Cesto:
350 g polohrubej múky, 30 g droždia, 2 žĺtky, 2 PL práškového cukru, štipka soli, 30 rastlinného tuku na pečenie, 250 ml mlieka, tuk na vymastenie plechu
Plnka:
1 pohár zaváraných sliviek, 1 pohár zaváraných marhúľ, 50 g nahrubo pomletých vlašských orechov, 1 balíček škoricového cukru
Posýpka:
100 g hrubej múky, 100 g práškového cukru, 50 g masla
Postup:
Do vlažného mlieka dáme cukor a droždie a počkáme, kým vykysne kvások. Múku preosejeme, pridáme kvások, žĺtky, tuk a štipku soli. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť. Cesto rozvaľkáme na vymastený plech, posypeme ho orechmi, škoricovým cukrom a navrch poukladáme scedené zavárané slivky a marhule.
Múku, cukor a maslo vidličkou spracujeme na sypkú zmes, ktorou posypeme ovocie. Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 180 oC približne 25 až 30 minút. Po vychladnutí nakrájame.