Prísady:
6 rožkov, 4 dl mlieka, 50 g masla, 80 g práškového cukru, 4 žĺtky, 2 vanilínové cukry
Plnka:
zavárané vykôstkované slivky, 2 vanilínové cukry
Na ozdobu:
vyšľahaný tuhý sneh zo 4 bielkov, 150 g práškového cukru
Postup:
Rožky nakrájame na kolieska. V mlieku rozmiešame žĺtky, vanilínový cukor, práškový cukor, rozpustené maslo a polejeme kolieska. Slivky posypeme vanilínovým cukrom. Polovicu rožkov poukladáme do vymastenej a strúhankou vysypanej zapekacej misy. Na to poukladáme slivky, zvyšnú časť rožkov a pečieme vo vyhriatej rúre. Zapečenú žemľovku potrieme vyšľahaným snehom s cukrom a dáme späť do rúry dopiecť.