Cesto:
150 g hladkej múky, 1 KL kypriaceho prášku do pečiva, 50 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 60 g zmäknutého masla, štipka soli, 7 PL smotany na šľahanie
Na zdobenie:
90 g cukru, 1 balíček škoricového cukru
Postup:
Múku zmiešame s kypriacim práškom a preosejeme do misy. Pridáme cukor, vanilínový cukor, maslo, soľ a smotanu a elektrickým ručným šľahačom s hákmi na miesenie alebo ručne vareškou vypracujeme cesto. Z cesta vyvaľkáme obdĺžnik hrubý asi 3 mm, ktorý zľahka potrieme maslom.
Cukor zmiešame so škoricovým cukrom, cesto husto posypeme a cukor jemne zatlačíme váľkom do cesta. Cesto pozdĺžne zrolujeme, pevne pritlačíme a uložíme na hodinu do mrazničky.
Roládu rozkrájame na plátky hrubé asi 5 mm a položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 oC asi 15 minút. Po upečení necháme vychladnúť na plechu. Skladujeme v uzatvárateľnej dóze.