Cesto:
270 g polohrubej múky, 2 dl mlieka, 10 g droždia, soľ
Plnka:
250 g farebných paprík, 1 cibuľa, olej, 2 vajcia, 50 g tvrdého syra, soľ, mleté čierne korenie, rukola, 1 feferónka, 70 g prerastenej údenej slaniny
Postup:
Droždie rozpustíme v mlieku, zmiešame s múkou a soľou. Cesto dáme do vymastenej, múkou vysypanej formy, okraje vyhneme smerom nahor a necháme 10 minút odstáť. Medzitým na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, farebné papriky a slaninu pokrájanú na kocky. Osolíme, okoreníme, premiešame a odstavíme. Celé vajcia rozšľaháme, osolíme, pridáme do nich nastrúhaný tvrdý syr a plnku navrstvíme na cesto vo forme. Pridáme podusenú paprikovú zmes so slaninou, nadrobno pokrájanú feferónku zbavenú zrniečok a dáme zapiecť do vyhriatej rúry. Dozdobíme lístkami rukoly.