Suroviny:
400 g ryže, 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 4 lyžice olivového oleja, 350 ml vývaru, 150 g mrazeného hrášku, 100 g mrazeného špenátu, 100 g masla, 60 g strúhaného syra, 10 lístkov čerstvého oregana, 10 lístkov čerstvej bazalky, 2 stredne veľké paradajky, 1 červená paprika, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
Cibuľu a cesnak pokrájame a speníme na rozpálenom oleji. Prisypeme umytú ryžu, orestujeme ju, zalejeme 250 ml vývaru a dusíme.
Špenát a hrášok necháme rozvariť vo zvyšnom vývare. Vzniknutú kašu prepasírujeme a s polovicou masla, syra, lístkov bazalky a oregana vmiešame do polovice dusenej ryže. Udržiavame v teple.Paradajky sparíme vo vriacej vode, narežeme a ošúpeme. Z papriky odstránime semiačka a pokrájame ju nadrobno. Paradajky a papriku krátko orestujeme na zvyšnom masle, vmiešame druhú polovicu ryže, syr a bylinky. Podľa chuti dosolíme a okoreníme.
Na taniere servírujeme vrstvu zelenej ryže a kopček červenej. Ozdobíme lístkami a podávame.