Suroviny:
4 plátky rozbifu po 150 g, 1 lyžička soli, 1/2 lyžičky korenia, 2 cibule, 300 g mrkvy, 200 g zeleru, 200 g koreňového petržlenu, 2 lyžice masti, 2 lyžice múky, 1 lyžica sladkej papriky, 1/4 l + 1/8 l mäsového vývaru, 1 bobkový list, 1/2 lyžičky majoránky, 4 citrónové plátky, 1 lyžička kaparov, 2 lyžice masla, 1/8 l kyslej smotany
Postup:
Mäso potrieme soľou a korením. Cibuľu a zeleninu ošúpeme, potom nakrájame na rezančeky.Sadlo rozohrejeme, mäso opražíme 6 minút dozlatista, často obraciame. Vyberieme. Štvrtinu cibule a zeleniny opečieme dozlatista, poprášime múkou a paprikou, potom zmiešame s 1/4 l mäsového vývaru a necháme vzkypieť.
Bobkový list, majoránku, citrónové plátky a kapary dáme do omáčky, mäso necháme zmäknúť.Osobitne speníme maslo, ¾ cibule a zeleniny podusíme. Zalejeme 1/8 l vývaru a dáme prikryté pomaly dusiť 5 minút.
Mäso a zeleninu rozdelíme na predhriate taniere. Omáčku precedíme, vmiešame do nej smotanu, necháme vzkypieť a ochutíme.
Ako prílohu podávame ryžu so šampiňónmi opečenými na masle.