Suroviny:
150 g sušeného ovocia, 800 g bravčového mäsa, ½ lyžičky korenia, 1 lyžička soli, 50 g hrozienok, 1 lyžička cukru, 2 lyžice strúhanky, 2 lyžice masla, 2 lyžice masti, ¼ l mäsového vývaru, 1/8 l smotany, 1 lyžička maizeny
Postup:
Sušené ovocie namočíme na noc do ¼ l vody, potom ho zvaríme a odkvapkané pokrájame na kúsky. Zmiešame s hrozienkami, cukrom a strúhankou. Vyklepaný plát mäsa posolíme a okoreníme.
Plnku z ovocia dáme do stredu pripraveného plátu mäsa. Mäso zavinieme, omotáme niťou a zviažeme.Na pekáči speníme masť, mäso opečieme, zalejeme mäsovým a ovocným vývarom. Prikryté pečieme pri strednej teplote, obraciame a podlievame.
Do šťavy spod mäsa vmiešame smotanu s rozmiešanou maizenou, povaríme, zjemníme čerstvým maslom a dochutíme.
Podávame s kapustou a zemiakovými knedličkami.