Suroviny:
500 g morčacích pŕs, 3 žemle, 100 ml mäsového vývaru, 50 g olúpaných mandlí, 50 g slaniny, 1 PL oleja, 1 červená paprika, 1 viazanička kučeravého petržlenu, 80 g vareného údeného mäsa, 3 vajcia, soľ, mleté biele korenie, 70 g masla, listy šalátu, mrkva, mladá cibuľka, bylinky na ozdobenie
Postup:
Morčacie prsia narežeme do hĺbky a mäso roztvoríme na plát, ktorý cez potravinovú fóliu naklepeme.
Žemle nakrájame na kocky, nasypeme ich do veľkej misy a prelejeme vývarom. Mandle nasekáme a slaninu nakrájame na malé kúsky. V panvici rozohrejme olej a mandle so slaninou orestujeme. Papriku očistíme a nakrájame nadrobno. Petržlen opláchneme a nasekáme. Údené mäso nakrájame na kocky. K navlhčeným žemliam pridáme mandle so slaninou, papriku, petržlenovú vňať, údené mäso a vajcia. Zmes osolíme a premiešame.
Plát morčacieho mäsa osolíme, okoreníme a rozdelíme naň plnku. Mäso zvinieme do rolády, previažeme a vložíme do pekáča. Maslo nakrájame na plátky a poukladáme na roládu.
Pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C asi 60 minút domäkka. Počas pečenia podlievame vodou. Necháme vychladnúť, odstránime povrázok, ktorým bolo mäso previazané a roládu nakrájame na plátky.
Listy šalátu, mrkvu, cibuľku a byliny umyjeme. Šalát natrháme na kúsky, mrkvu nakrájame na tenké plátky a cibuľku na kolieska, ktoré rozoberieme na krúžky. Zeleninu rozdelíme na taniere, pridáme nakrájanú roládu a ozdobíme bylinkami. Podávame so zemiakmi.