Cesto:
4 žĺtky, 50 g cukru, nastrúhaná kôra z polovice citróna, 4 bielky, 50 g cukru, 100 g hladkej múky
Náplň:
250 g bieleho jogurtu, 80 g cukru, šťava z jedného citróna, nastrúhaná kôra z polovice citróna, 250 ml smotany na šľahanie, 1 balíček želatínového stužovača, 100 ml vlažnej vody, 360 g mandarínok
Na zdobenie:
6 zarovnaných PL práškového cukru, 2 KL citrónovej šťavy, niekoľko mandarínok
Postup:
Žĺtky, cukor a citrónovú kôru vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Bielky s cukrom ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a spolu s múkou zľahka ručne vmiešame do peny. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 200 oC asi 12 minút.
Plát piškótového cesta ihneď vyklopíme na papier vysypaný práškovým cukrom. Papier, na ktorom sa roláda piekla zľahka potrieme vodou, opatrne stiahneme a korpus zakryjeme vlhkou utierkou.
Jogurt dobre premiešame s cukrom a citrónovou šťavou a kôrou. Smotanu ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a zamiešame do jogurtovej hmoty. Nakoniec zľahka vmiešame ušľahanú šľahačku. Náplň vložíme asi na 15 minút do chladničky. Keď začne náplň mierne tuhnúť potrieme vychladnutý plát piškótového cesta, na povrch poukladáme mandarínky, roládu zrolujeme a na 2 hodiny uložíme do chladničky.
Na ozdobenie vymiešame práškový cukor s citrónovou šťavou do bielej hustej polevy a naplníme do cukrárskeho vrecka s tenkou trubičkou alebo kornúta z papiera na pečenie. Roládu pofŕkame polevou a ozdobíme plátkami mandarínok.