Suroviny:
500 ml kuracieho vývaru, 6 stredne veľkých pórov, soľ, 40 g masla, 40 g hladkej múky, 8 plátkov šunky, 100 g tvrdého syra, mleté čierne korenie, petržlenová vňať
Postup:
Póry očistíme a umyjeme. Z bielych častí nakrájame 12 kúskov dlhých asi 10 cm. Zvyšok nakrájame na tenké rezance a ešte raz ich dôkladne umyjeme. Celé kúsky potom vložíme do vriaceho osoleného vývaru a varíme asi 5 minút.
Medzitým si z masla a múky pripravíme zápražku. Povarené kúsky póru vyberieme. Do vývaru potom vložíme pórové rezance, krátko ich povaríme a necháme odkvapkať.
Zápražku zalejeme len polovicou vývaru, dobre ju rozšľaháme, osolíme, okoreníme a necháme zvariť. Kúsky póru zabalíme do šunky a naukladáme ich do vymastenej zapekacej misy.
Do zápražky nastrúhame syr a miešame, kým sa nerozpustí. Potom do nej vložíme pórové rezančeky a premiešame. Zmesou polejeme pór v zapekacej mise. Vložíme do rúry vyhriatej na 170 °C a pečieme asi 20 minút. Ozdobíme petržlenovou vňaťou, podávame so zemiakovou kašou.